top of page

Veel voorkomende klachten

Lage rugklachten

Bij meer dan 95 procent van de mensen met lage rugpijn wordt geen duidelijke lichamelijke afwijking gevonden (aspecieke lage rugklachten).

Soms is er wel een specifieke oorzaak aan te wijzen: bijvoorbeeld een beknelde zenuw, een infectie, een wervelbreuk of artrose.

Bij aspecifieke lage rugpijn is het dus onduidelijk waar de pijn precies vandaan komt. Het is belangrijk dat u blijft bewegen.

Heupklachten

Heupklachten zijn vaak pijnklachten die zich in en rondom de heup bevinden. Ze komen op iedere leeftijd voor en ontstaan vaak door (overmatig) sporten, overbelasting of artrose. Soms ligt de oorzaak echter in onderbelasting, met als gevolg onvoldoende spierkracht en stabiliteit rondom de heup

Nekpijn

Nekpijn is vaak een zeurende pijn die je voelt aan één of beide kanten van je nek of bovenop je schouders. De pijn kan plotseling opkomen, bijvoorbeeld na een aanrijding, of geleidelijk ontstaan. Soms kun je je hoofd minder goed draaien; omkijken tijdens het autorijden is dan bijvoorbeeld lastig. Vanuit de nek kun je ook last hebben van hoofdpijn, uitstralende pijn naar de armen en tintelingen in je hand of vingers.

Hoofdpijn/duizeligheid

Hoofdpijn

Er zijn verschillende soorten hoofdpijn. Mensen met hoofdpijn geven in 60-80% van de gevallen naast de hoofdpijn ook nekpijn aan. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn: 

  • Spanningshoofdpijn

  • Migraine

  • Cervicogene hoofdpijn.

In het algemeen wordt onder duizeligheid verstaan: een gevoel van draaierigheid of licht in het hoofd. U weet soms niet meer waar u bent en kunt het gevoel hebben om te vallen.

Duizeligheid is een klacht die veel voorkomt. Vormen van duizeligheid die behandeld kunnen worden door de

manueeltherpeut:

  • BBPD (positieduizeligheid)

  • Aspecifieke duizeligheid

Bovenrug/rib- en borstpijn

Thoracale klachten (klachten tussen de schouderbladen) zijn veel voorkomende en vaak onschuldige rugklachten.  Thoracale klachten kunnen o.a. door een verkeerde beweging, houding, toename van spierspanning of stress veroorzaakt worden. De klachten uiten zich vaak in zeurende pijn tussen de schouderbladen, stijfheid van de rug, uitstraling naar de arm, nek of lage rug. Borstpijn wordt in veel gevallen veroorzaakt door een disfunctie in de ribben.

Schouderklachten

Schouderklachten zijn vaak pijnklachten die zich in en rondom de schouder bevinden. 

Vaak is ook uw bovenarm pijnlijk. Het kan komen door zwaar werk, door werken met uw armen boven uw hoofd of door steeds dezelfde beweging te maken. ​Ook nekklachten, uw leeftijd en spanningen of stress thuis of op het werk kunnen een oorzaak zijn van schouderklachten.

bottom of page