top of page

Havermouttaartje (ook geschikt als ontbijt)

fysiofeike



Super simpel, voedzaam en ontzettend lekker! Met dit havermouttaartje kan echt iedereen aan de slag. De basis bestaat uit havermout, banaan, ongezouten noten, ei, kaneel, water en een snufje zout.


Ingrediënten:


- 1 rijpe banaan

- 135 g havermout

- 135 g ongezouten notenmix

- 1 ei

- 1 tl kaneel

- 170 ml water

- Snufje zout


Bereidingswijze:


Oven voorverwarmen:

Verwarm de oven voor op 180 °C

Bereid het mengsel:

Prak de banaan fijn met een vork in een ruime kom.

Hak de noten grof en klop het ei los.

Voeg de havermout, gehakte noten, losgeklopte ei, kaneel, water en een snufje zout toe aan de geprakte banaan.

Meng alles goed door elkaar en laat het mengsel ongeveer 10 minuten staan zodat de havermout het vocht kan opnemen. Roer daarna nogmaals goed door.


Bakvorm voorbereiden:

Vet een kleine springvorm (ongeveer 16 cm in diameter) licht in met wat olie of boter. Bekleed de bodem eventueel met bakpapier voor makkelijker losmaken.


Bakken:

Stort het havermoutmengsel in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart 25-30 minuten in het midden van de oven.


Controleer gaarheid:

Controleer met een houten prikker of de taart gaar is. Als de prikker er schoon uitkomt, is het havermouttaartje klaar.


Serveren

Wil je het taartje extra feestelijk maken? Serveer het dan met een lepel kwark en partjes appel die je licht bestrooit met kaneel.


Eet lekker!

53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page